mt.jpg - 30401 Bytes
Изкачването от м.Мурата към хижа Синаница


Казвам се Валери Трифонов и живея в град Варна, България. Това са първите ми опити за правене на Web страници. В града си имаме море, но нямаме планини, и колкото ме привлича морето, толкова ме привличат и планините. Това ме подтикна и да направя тези страници, да споделя любовта си към българските планини , моите преживявания, снимки и събраната информация. И въпреки, че във фирмата където работя се занимавам с електроника, хобитата ми остават: фотография и планински туризъм.
На походи ходя от малък, но истински започнахме от лятото на 1987 година и от тогава нямам пропуск (с малки изключения), някои години ходим и по повече от веднъж. Ако питате мен, можем и още, но живеем далеч от планините :-)
m1.jpg - 37323 BytesКогато разглеждате сайта , може би ще забележите че снимките от по-ранните години са с по-лошо качество. По онова време цветните снимки не бяха разпространени и единствената алтернатива бяха цветните диапозитиви. Дотук добре, но проявяването също беше проблем - нямаше химикали, а и фотографските студия които ги проявяваха бяха единици в цялата страна. Това се отразяваше върху крайното качество на диапозитивите. Все пак те останаха като един много добър спомен от онези първи години. Сега вече работя само с качествени филми - като Kodak Gold и огледално - рефлексни фотоапарати, а напоследък само с цифрови.
Поради ограниченията за място и трафик нямам качени снимки на сайта, а само на Flickr. Приятно сърфиране :-)


По билото на Пирин към Кончето - 1988г.m2.jpg - 36591 Bytes

Назад